• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Ben jij graag ‘in control’ en geïnteresseerd in politieke en maatschappelijke vraagstukken?
Dan is de bachelor Bestuurskunde beslist iets voor jou! Tijdens je studie bestudeer je bijvoorbeeld de rol van de overheid en gemeentes in diverse vraagstukken, uiteenlopend van leefbaarheid in wijken en organisatie van de politie tot het roken in cafés en de bonussen van bankiers.

Vind jij net als wij praktijkervaring ook belangrijk? Bij Bestuurskunde nodigen wij gastsprekers uit, hebben we werkbezoeken en ga je op stage, om zo de nodige ervaring op te doen. De studie is erg kleinschalig van opzet, waardoor je veel contact hebt met docenten en andere studenten en bovendien vaak in kleine groepen werkt.

Hoezo breed? Als student Bestuurskunde word je heel breed opgeleid! Je krijgt vakken uit richtingen die op het eerste gezicht heel verschillend lijken, maar toch één ding met elkaar gemeen hebben: besturen. Je leert te schakelen tussen verschillende invalshoeken en leert je in te leven in verschillende belangen en standpunten in maatschappelijke en politieke discussies. De verschillende richtingen, waar jij je als student Bestuurskunde in zult verdiepen, zijn:
Geschiedenis van de publieke instituties Staats- en bestuursrecht Economie van de collectieve sector Sociologie voor maatschappijwetenschappen Rechtsfilosofie en sociale filosofie Politicologie Methoden en technieken voor bestuurskundig onderzoek Organisatiewetenschap voor de publieke sector Meer weten over deze en andere vakken die aan bod komen? Klik dan hier voor een overzicht van alle vakken in de bachelor Bestuurskunde.

Ontwikkel jezelf In deze bachelor ligt niet alleen de nadruk op academische vaardigheden, maar ook op jouw persoonlijkheid, sociale vaardigheden en creativiteit. Je zult je ontwikkelen tot iemand die de bestuurspraktijk als spel ziet maar het tegelijkertijd ook serieus neemt, tot iemand die praktijkgericht maar ook theoretisch kan denken en tot iemand die een echte ‘teamplayer’ is, maar ook zelfstandig een scherp oordeel kan vormen. Wil jij je op deze manier ontwikkelen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Je wordt toegelaten tot de bacheloropleiding Bestuurskunde met een:

- vwo-diploma, ongeacht het vakkenpakket of profiel propedeusediploma van een hbo-instelling (behaald in 1986 of later) hbo-opleiding of mo-akte

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2