• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Hoe herken je talent bij sporters?
Kun je na een verlamming nog leren lopen?

Wat gebeurt er in de hersenen als je tomaten aan het snijden bent?
Interessante vragen?
Dan zit je met deze bachelor goed.

Als bewegingswetenschapper onderzoek je het menselijk bewegen in de ruimste zin. Zo wordt onderzoek gedaan onder (top)sporters, maar ook onder ouderen en mensen met een beperking. Als bewegingswetenschapper werk je samen met professionals zoals trainers, therapeuten, artsen, managers en patiƫnten.

In de driejarige bachelor volg je medische vakken zoals Anatomie en Fysiologie. Daarnaast leer je over Wiskunde en Matlab en krijg je vakken uit de Gedragswetenschappen zoals (Neuro)Psychologie en Sportpsychologie. Affiniteit met Wis- en Natuurkunde is belangrijk. Je sluit het derde jaar af met een afstudeeronderzoek.

Na het afronden van de bacheloropleiding kun je verder gaan met de Engelstalige master Human Movement Sciences, de master Sport Sciences of met een andere aansluitende master.

- VWO N&G aangevuld met natuurkunde Bij N&G zonder natuurkunde, kun je worden toegelaten door vooraf een VWO-deelcertificaat te halen. Dit kost een aantal maanden aan voorbereiding.

- VWO N&T aangevuld met biologie Bij N&T zonder biologie, kun je worden toegelaten door vooraf een VWO-deelcertificaat te halen. Dit kost een aantal maanden aan voorbereiding.

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2