• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Wat zijn de effecten van klimaatveranderingen op het leven in de zee? Hoe ontstaat en bestrijd je een ziekte als kanker? Wat gebeurt er in je hersenen als je slaapt? Interessant? Dit is biologie!

Biologie ken je als een vak dat zich bezighoudt met de vraag hoe planten, dieren en mensen in elkaar zitten en functioneren.
Dat geldt ook voor deze studie. Verschil met het voortgezet onderwijs is dat deze studie exacter is: je krijgt meer wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Als bioloog werk je steeds vaker samen met andere wetenschappen. Zo weten we bijvoorbeeld steeds meer over genen en over de gevolgen van de opwarming van de aarde op dieren en planten. Oplossingen die het uitsterven van dieren- en plantensoorten voorkomen, erfelijke ziektes opsporen en voorkomen. Biologie is ook erg belangrijk voor de samenleving.

Biologie kent veel specialisaties. Ben ons ben je daarvoor aan het goede adres. Je kunt namelijk kiezen uit zes verschillende richtingen (majors) waarin je de natuur en het gedrag van dieren bestudeert, of die dicht bij de medische en de moleculaire biologische wereld staan. Weten hoe hersenen en hormonen werken? Ook dat kan. Daarnaast kun je een 'allround' bioloog worden waarbij je naar eigen inzicht vakken uit verschillende richtingen combineert.

Na deze driejarige bacheloropleiding kun je kiezen voor een tweejarige masteropleiding

- VWO N&G aangevuld met natuurkunde.

- VWO N&T aangevuld met biologie.

- Hbo-p wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie op vwo-niveau (individuele beoordeling via de Commissie Bijzondere Toelatingen (CBT)

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2