• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen
BOUWKUNDE

- Bouwkunde richt zich op het bouwen van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen enzovoort. Projecten van gebouwen die architecten ontworpen hebben, in een omgeving die door stedenbouwkundigen is gepland.

Door een minor (= specialisatie) te kiezen ga je dieper in op een deelaspect van de bouw. Na je opleiding beschik je over voldoende inzicht, kennis en vaardigheden om in de bouwwereld met een goede uitgangspositie te kunnen starten en je carrière te vervolgen en uit te bouwen. Vaak wordt de deeltijdopleiding gevolgd door mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan. Die een uitvoerende functie bekleden, maar willen doorgroeien naar een leidinggevende of bijvoorbeeld een technisch-commerciële functie. Of naar een management- of ontwerpfunctie.

Hiervoor is een hbo-diploma vaak een vereiste. Ook mensen die werkzaam zijn in een heel ander vakgebied dan bouwkunde volgen vaak de deeltijdopleiding Bouwkunde. Zij willen hun loopbaan een nieuwe wending geven en een ander beroep gaan uitoefenen. Om te kunnen starten met de opleiding is werkervaring niet noodzakelijk. In de loop van de opleiding moet wel werkervaring in het beroep worden opgedaan.

- VWO E&M aangevuld met natuurkunde

- VWO N&G aangevuld met natuurkunde of nlt

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO E&M wiskunde B + natuurkunde

- HAVO N&G natuurkunde of nlt

- HAVO N&T toelaatbaar

- MBO 4 Mbo-afgestudeerden niveau 4 van de opleiding Bouwkunde worden geplaatst in een instroomkwartaal en krijgen een aangepast programma. Na afloop van dat kwartaal stromen zij, afhankelijk van hun resultaten, mogelijk door naar een verkorte route en krijgen daarmee een vrijstelling van 60 ECTS (studiepunten) uit het eerste jaar. De opleiding kan dan in drie jaar worden afgerond.

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2