• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen
Tijdens de opleiding Communicatiemanagement, leer je alles over de in- en externe communicatie van bedrijven. Je leert welke communicatiemiddelen je voor welk doel in moet zetten.

Je schrijft communicatieplannen, weet alles over doelgroepen en schrijft soms ook zelf persberichten of webteksten. Ook leer je communicatiemiddelen op het juiste moment in te zetten; persberichten, websites en acties, brochures, reclamecampagnes, evenementen, nieuwsbrieven of jaarverslagen.

Deze praktijkgerichte studie leidt je op tot een veelzijdig communicatiespecialist. Je krijgt gastcolleges en ga je op bezoek bij een aantal bedrijven. Na het behalen van je diploma kun je aan het werk als pr-woordvoerder, pr-medewerker, voorlichter of communicatiestrateeg. Als communicatiemedewerker of -manager kun je in veel branches terecht. Op de interne communicatieafdeling van een multinational, bij een non-profitorganisatie, of op de afdeling voorlichting bij een gemeente. Maar misschien zit je liever bij een reclamebureau waar grote merken jouw klanten zijn.

Het eerste jaar
Het eerste halfjaar orienteer je je breed op het vakgebied. Je krijgt vakken als Economie en Marketing, Organisatie en Management en Recht. Ook werk je aan projecten. Je doet niet alleen kennis op, maar je traint ook vaardigheden als presenteren en schrijven. Daarna ga je dieper in op de theorie en het vakgebied. Je gaat je dan bezighouden met communicatiebeleid, -planning en -onderzoek en het imago van een onderneming.

Na het eerste jaar
Je gaat dieper in op de theorie en praktijk van Communicatiemanagement. Je volgt een halfjaar een internationaal programma, loopt een halfjaar stage en verdiept je verder in alle aspecten van het communicatievak, zoals interne en externe doelgroepen, het vertegenwoordigen van een organisatie en ondernemen. In het derde jaar volg je gedurende een semester een minor. Dit is een keuzeprogramma waarmee je je studie kunt verdiepen of verbreden. Je sluit je opleiding af met een afstudeeropdracht.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M Wiskunde A of Wiskunde B

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2