• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Wil je meer weten over de Duitse taal, literatuur en geschiedenis? Wil je de grote economische en politieke invloed van Duitsland leren begrijpen? Kies dan deze bachelor.

In deze bacheloropleiding bestudeer je de Duitse taal en cultuur in Europees perspectief. Dit betekent dat je de Duitse taal door en door leert kennen en daarnaast relaties legt tussen de cultuur en bredere taalkundige, literaire, historische, maatschappelijke en politieke fenomenen. Je leert je te verplaatsen in zowel grote als kleine culturen in Europa en hun onderlinge dynamiek.

Je specialiseert je in één van de profielen: Taal en Maatschappij, Cultuur en Literatuur of Politiek en Maatschappij. Met de keuze van je minor geef je je studie een eigen profiel. Tijdens een buitenlandverblijf in het derde jaar dompel je je onder in de taal en cultuur van Duitsland en kun je je verder specialiseren in Duitse taalkunde, cultuurkunde en geschiedenis. Met de keuze van je minor geef je je studie een eigen profiel.

Met deze opleiding heb je toegang tot interessante masters in Groningen, zoals Europese Letteren en Culturen, Taalwetenschap, Geschiedenis, Journalistiek, International Relations en American Studies.

- VWO C&M toelaatbaar
- VWO E&M toelaatbaar
- VWO N&G toelaatbaar
- VWO N&T toelaatbaar
- hbo-p toelaatbaar
- Toelatingseisen en aanmelding

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2