• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Tijdens de opleiding Fysiotherapie onderzoek, voorkom en/of behandel je lichamelijke problemen zodat mensen weer zo goed mogelijk hun dagelijkse leven kunnen leiden.

Je vormt een belangrijke schakel in het genezingsproces van vele mensen. Het is daarom belangrijk dat je een doener bent, besluitvaardig bent en geïnteresseerd bent in mensen. Vakken die je volgt zijn Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Tijdens stages, onderzoeksopdrachten en projecten in de praktijk leer je zelfstandig werken in uiteenlopende werkvelden. De deskundigheid van de fysiotherapeut is gericht op het bewegend functioneren van de mens, waarbij de belangen van de patiënt centraal staan. Fysiotherapie onderscheidt problemen en oplossingen in functioneren, activiteiten en participatie. Het beroep ontwikkelt zich; steeds meer fysiotherapeuten doen ook wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelen projecten op het gebied van gezondheidsbevordering en creëren zo als het ware nieuwe mogelijkheden voor fysiotherapeuten op de arbeidsmarkt.

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als fysiotherapeut. Je behandelt verschillende klachten, van sportblessures tot klachten na een ongeval. Je kunt werken in particuliere fysiotherapie praktijken, ziekenhuizen, revalidatiecentra, maar ook bij fitnesscentra en bedrijven zijn fysiotherapeuten werkzaam.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2