• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen
Tijdens de opleiding Informatica kun je vanaf de start kiezen voor de leerroute Game Development. Je ontwikkelt idee├źn voor games, je leert ze bouwen voor diverse platforms en je leert ze programmeren in verschillende talen. De game-industrie ontwikkelt naast entertainment ook toepassingen voor onderwijs, trainingen, gezondheidszorg en openbare diensten.

IETS VOOR JOU? Bouw jij mee aan een nieuwe generatie Adventure Games? Of ontwerp je een virtual reality-versie van een nog te bouwen ziekenhuis? Game Development kan wat voor jou zijn als je inventief, technisch en ondernemend bent. Het is ook belangrijk dat je sociaal vaardig bent, want games bouw je in teamverband. Na deze leerroute weet je hoe de gameplay in elkaar zit en op welke wijze je games in kunt zetten voor vele doeleinden. Wil je een richting Game Art volgen, dan raden we je aan naar een kunstacademie te gaan.

WAT WIL JIJ WORDEN? Wereldwijd is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Amsterdam is het centrum van de creatieve industrie in Nederland. Afgestudeerden die een degelijke ICT-kennis hebben en weten wat je ermee kunt in de game-industrie kunnen hier veel mogelijkheden hebben. Voorbeelden van je mogelijke werkgevers zijn software bedrijven, architectenbureaus, luchtvaartbedrijven, de medische wereld, de overheid of TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek).

JJe wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-niveau 4 diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie. Indien je geen of weinig wiskunde gehad hebt in je voor-opleiding wordt het aangeraden contact op te nemen met de opleiding om te onderzoeken hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2