• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Tijdens de opleiding HBO-Rechten doe je juridische kennis op en leer je informatieprocessen en juridische procedures begeleiden en organiseren.

Je volgt theoretische vakken als Strafrecht, Bestuursrecht en Europees Recht en vakken die direct toepasbaar zijn in de praktijk zoals Juridisch Documentatie- en Informatiemanagement en Communicatievaardigheden. Bij HBO-Rechten is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet in korte tijd veel theorie leren en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zijn belangrijk. Na het behalen van je diploma heb je een gedegen kennis van het recht. Je bent sterk in communicatie, juridisch kennis- en informatiemanagement en het regisseren van organisatieprocessen.

Hbo-juristen kunnen aan de slag als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor of een rechtbank als gerechtssecretaris. Afhankelijk van je functie ben je veelal verantwoordelijk voor het opstellen van juridische procedures en het bewaken van de voortgang van juridische processen. De waarde van de hbo-jurist wordt door rechters, advocaten en notarissen onderschreven. Zij geven aan dat er momenteel veel behoefte is aan juridisch geschoolde hbo'ers die aandacht hebben voor efficiƫntie, zorgvuldigheid en kwaliteit.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2