• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Ben je gefascineerd door kunst en architectuur van vroeger en nu? En wil je meer weten over de geschiedenis van steden en landschappen? Dan is dit opleiding die je zoekt.

De driejarige bacheloropleiding Kunstgeschiedenis richt zich op oude en moderne beeldende kunst en de geschiedenis van architectuur, stedenbouw en landschappen. Je leert kunstwerken begrijpen: hun ontstaan en esthetische, culturele en maatschappelijke waarde.

In het eerste jaar leer je de belangrijkste kunstwerken en gebouwen kennen vanaf de oudheid tot nu. Daarbij sta je stil bij hun verschillende ontstaanscontexten. Vanaf het tweede jaar benader je de kunstgeschiedenis vanuit verschillende thema's. In het tweede jaar maak je ook een studiereis naar Florence om kunstwerken in het echt te bestuderen. In het derde jaar kies je een aandachtsgebied, waarbij je kunt kiezen tussen visuele kunsten, architectuur, stedenbouw en landschap. Binnen deze aandachtsgebieden krijgt het thema cultureel erfgoed bijzondere aandacht. Met de keuze van je minor geef je je studie een eigen profiel. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld cultureel erfgoed, Italiaans, theaterwetenschap of landschapsgeschiedenis.

Na de bachelor kun je verder met een masteropleiding van Kunstgeschiedenis.

- Cultuur & Maatschappij

- Economie & Maatschappij

- Natuur & Gezondheid

- Natuur & Techniek

- HBO propedeuse

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2