• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Tijdens MWD help je mensen, op jouw manier, met hun problemen. Je leert hoe je het beste kunt samenwerken met cliënten en andere hulpverleningsinstellingen als jeugdhulpverlening of verslavingszorg.

Bij MWD leer je hoe je mensen op verschillende manieren kunt begeleiden, passend bij hun problemen. Zo zul je mensen helpen bij problemen met kinderen, schulden, en verslaving. Je leert goed te kijken naar de cliënten, naar hun achtergrond en naar het probleem. Jij helpt hen bij het vinden van oplossingsrichtingen, zodat ze sociaal sterker worden en ze zichzelf kunnen redden. Na het behalen van je diploma kun je aan het werk bij een instelling, ook ga je zeer regelmatig naar cliënten toe.

Je kunt huisbezoeken afleggen en afstemmen met hulpverleners van andere instellingen. De functie van maatschappelijk werker verschilt per instelling en wordt afhankelijk van het werkveld anders genoemd. De kern van de functie is bij elke instelling dezelfde: je helpt mensen bij het omgaan met problemen in hun dagelijkse leven. Je kunt aan de slag als algemeen maatschappelijk werker, gezinscoach, jeugdhulpverlener, schoolmaatschappelijk werker, bedrijfsmaatschappelijk werker of zelfstandig in een eigen bedrijf.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2