• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Tijdens de pabo leg jij de basis voor de emotionele, verstandelijke en sociale ontwikkeling van leerlingen. Je speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen tussen vier en twaalf jaar.

Je krijgt les in vakken die ook in het basisonderwijs worden gegeven als Taal, Rekenen en Aardrijkskunde. Ook volg je vakken die je voorbereiden op het leraarschap zoals Pedagogiek, Didactiek en Onderwijskunde. Tijdens je opleiding kun je kennismaken en kiezen voor Montessori, Dalton of Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Aan het einde van het tweede jaar kies je een eigen profilering: werken met het jongere kind (4-8 jaar) of het oudere kind (8-12 jaar).

Deze opleiding leidt je op tot leraar in het basisonderwijs, ook wel primair onderwijs genoemd. Als juf of meester vervul je een voorbeeldfunctie. De opleiding verwacht daarom van jou dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt en stevig in je schoenen staat. Als je je studie met succes hebt afgerond kun je werken als leraar op een basisschool. Werken in het basisonderwijs wordt steeds aantrekkelijker en veelzijdiger. Zo zul je bijvoorbeeld nauw samenwerken met collega's die een eigen rol hebben in het onderwijsproces, zoals interne begeleiders, remedial teachers en onderwijsassistenten.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2