• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Als verpleegkundige werk je aan het herstel van patiënten in het ziekenhuis of in de psychiatrie. Je vervult een spilfunctie en coördineert het contact tussen arts en patiënt.

Na afronding van de opleiding Verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam ben je verpleegkundige op het hoogste niveau. Vakken die je krijgt zijn Verpleegkunde, Psychologie, Verpleegkundig Rekenen en Medicijnleer. Daarnaast krijg je vakken die je ondersteunen in de beroepspraktijk, zoals Communicatieve Vaardigheden. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, de thuiszorg, huisartsondersteuning, ouderenzorg of in de psychiatrie.

Je helpt mensen dag en nacht bij hun genezingsproces. Het is daarom belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en goed met mensen kunt omgaan. Je verzorgt wonden, legt infusen aan, stelt verpleegplannen op en geeft leiding aan andere verpleegkundigen op de afdeling. Ook het voeren van hulpverlenende gesprekken en het begeleiden van mensen met gedragsstoornissen hoort bij dit beroep.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2