• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen
De opleiding Voeding en Diƫtetiek leidt je op tot deskundige op het gebied van voeding en gezondheid. Voeding is dagelijkse kost in kranten, tijdschriften en op televisie.

Met name in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends is voeding een veelbesproken onderwerp in de media. De opleiding kenmerkt zich door drie unieke afstudeerrichtingen:
Nutrition & Dietetics - hiermee word je een expert op dieetgebied; je houdt bezig met (dieet)adviezen en onderzoek op het gebied van de invloed van voeding op de gezondheid. Nutrition & Health Promotion -hierbij houd je bezig met o.a. voorlichting verstrekken over de relatie tussen voeding en gezondheid, eten & bewegen. Nutrition & New Product Management - hierbij houd jij je bezig met het signaleren van trends en behoeften in de markt en met de marketing van nieuwe producten en voedingsmiddelen.

De opleiding verwacht van jou dat je een gezonde lifestyle belangrijk vindt en dat je een ondernemend type bent dat alles over voeding en voedsel wilt weten. Na het behalen van je diploma kun je in principe aan het werk in uiteenlopende werkvelden, want de voedingsbranche is enorm breed. Je kunt aan de slag in de zorg, voorlichting, media, management of commercie. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken.

- Toelaatbare profielen

- VWO C&M toelaatbaar

- VWO E&M toelaatbaar

- VWO N&G toelaatbaar

- VWO N&T toelaatbaar

- HAVO C&M toelaatbaar

- HAVO E&M toelaatbaar

- HAVO N&G toelaatbaar

- HAVO N&T toelaatbaar

- Toelating

- Scheikunde en biologie zijn aanbevolen vakken. Het profiel N&G sluit het beste aan.

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2