• Algemeen
  • Toelatingseisen
  • Video
  • Instellingen
  • Open dagen

Van het decoderen van satellietbeelden tot het voorspellen van het weer; wiskunde kom je overal tegen. Bij de bachelor Wiskunde leer je modellen ontwerpen en theoretische onderbouwingen ontwikkelen.

Als je Wiskunde gaat studeren, zul je nieuwe gebieden ontdekken zoals algebra (getaltheorie en codering), dynamische systemen (hoe voorspelbaar is het weer) en systeemtheorie.

De bachelor Wiskunde duurt drie jaar en is opgebouwd uit de major van twee├źneenhalf jaar, en een vrije minor van een half jaar. In het eerste semester volg je vakken samen met de opleidingen Technische Wiskunde, Natuurkunde, Technische Natuurkunde, Scheikunde, Scheikundige Technologie en Sterrenkunde.

Je maakt ook kennis met de richtingen waarin je je uiteindelijk zult specialiseren:
Wiskunde algemeen. Bij deze richting ligt het accent op de theoretische aspecten van wiskunde. De grondslagen van de wiskunde komen aan de orde evenals de kernbegrippen van de klassieke en moderne logica. Ook ga je in op de relatie tussen natuurwetenschappen en filosofie. Er zijn binnen deze richting drie interessegebieden: Natuurkunde, Wiskunde of Logica & Filosofie. Statistiek en econometrie. Hier verdiep je je in de statistiek en wiskunde zoals die in de economische vakgebieden gebruikt worden. De onderwerpen lopen uiteen van economische analyses en voorspellingen tot optimaal voorraadbeheer en planning.

- VWO C&M aangevuld met wiskunde B

- VWO E&M aangevuld met wiskunde B

- VWO N&G aangevuld met wiskunde B

- VWO N&T toelaatbaar

- hbo-p HBO-propedeuse met wiskunde op vwo-niveau.

Inhoud 2
Inhoud 2
Inhoud 2